Idas verden – Karin Ott

Oprindeligt var formålet med projektet, Idas verden, blot at portrættere genstande Karin Ott oplevede var vigtige for hendes 9-årige datter, men som hun arbejdede, oplevede Karin, at hun kom til at forestille sig, at hun igen var 9 år men i en lykkeligere verden – at hun ved at leve sig ind i datterens verden ændrede sin egen.

Billederne i serien viste sig at være ikke så meget en beskrivelse af hendes datters barndom som en rejse tilbage til hendes egen. Karin Otts forældre gjorde deres bedste, men de var plaget af depressioner og post traumatisk stress og dulmede smerten med medicinmisbrug. Derfor blev Karins barndom ikke den lykkelige tid, forældrene havde ønsket for hende, men et skræmmende sted hvor hun altid var på vagt.

I dag kan Karin Ott bruge det meste, hun lærte gennem sin opvækst, men hun føler stadig til tider, hun er gået glip af noget vigtigt. Ved at betragte livet gennem datterens øjne kunne Karin rejse tilbage til sin egen barndom og skabe en ny historie for hende selv, hvor hun føler sig tryg og sikker, som Karin forestiller sig, hendes datter gør. Ved at dele tankerne og processen opfordrer Karin Ott de mange andre mennesker med en kompliceret barndom til også at ændre deres historie.

Don't look at me like that

Don’t look at me like that

Drawn to life

Drawn to life

Family

Family

Haven

Haven

Does it get any better?

Does it get any better?

Well worn

Well worn

Virgilence

Virgilence

Someone to watch over me

Someone to watch over me

Safe

Safe

I forgive you

I forgive you

Ready to leave

Ready to leave

Cross roads

Cross roads

Karin Ott er oprindeligt uddannet kemiker men arbejder i dag med at skrive, tænke og fotografere. Hun holder af at kombinere højre og venstre hjernehalvdel i sin historiefortælling og søger altid efter nye måde at bruge sine fotografier til at stille spørgsmål om isolation, at ikke passe ind, familie, illusion kontra virkelighed og nogle gange blot om skønhed, hvor man mindst venter at finde den.

Karins hjemmeside: karinottportfolio.com www.karinottportfolio.com
Karins daglige fotoblog: karinsfotos.com www.karinsfotos.com